Do mléka dáme nastrouhanou Nivu, jemně pokrájenou nebo nastrouhanou šunku, vejce, mouku dle potřeby, jemně opepříme a dobře promícháme. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme malé množství oleje a naběračkou vlijeme polovinu těstíčka, které rozlijeme po pánvi, osmažíme dozlatova a otočíme osmažit i z druhé strany. To samé uděláme i se zbylým těstíčkem a ihned podáváme.
Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem, palačinku můžeme potřít naslano ochuceným tvarohem s nivou, šunkou, bylinkami...
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst