Změklé máslo šleháme ručním šlehačem se žloutkem, přidáme malou lžičku podravky a trochu soli. Pak vložíme odváženou mouku, mléko, špetku prášku do pečiva a špetku sody. Těsto necháme odpočívat. Zaváříme dlouhou lžičkou do vařící osolené vody, lžičku vždy ponoříme, pak se od ní těsto sloupne. Vaříme několik minut.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové