Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zprudka opečeme (nesolíme). Po opečení maso osolíme, přidáme česnek, bazalku a promícháme.
Noky uvaříme dle návodu, vyndáme a hned do vody vložíme špenát, který necháme projít varem.
Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme do ní uvařené noky, scezený špenát a ochucené kuřecí maso. Smícháme, posypeme sýrem a nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem ve smetaně.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou