Paradajky nalejeme do misky, premiešame so šťavou, osolíme a opepríme. Vezmeme 4 obdĺžniky pečiaceho papiera, ktoré vložíme do zapekacích misiek, a na každý nalejeme trochu paradajkovej zmesy. Na ne rozdelíme čerstvé gnocchi a zalejeme zbylou paradajkovou omáčkou. Listy bazalky prekrájame, posypeme nimi gnocchi.
Syr nakrájame na tenšie kolieska, ktoré rozložíme navrch. Pokvapkáme olejom. Papier opatrne zabalíme, aby nemohla uniknúť para, a konce pevne stiahneme špagátom. Misky s balíčkami položíme na mriežku do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme asi 30 minút, potom balíčky opatrne otvoríme. Takto pripravené noky môžeme podávať ako ľahký obed alebo večeru.
Tip: Pozor pri otváraí. Počas pečenia v papieri sa akumuluje para.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1–3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a tolik mouky, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem