Paradajky nalejeme do misky, premiešame so šťavou, osolíme a opepríme. Vezmeme 4 obdĺžniky pečiaceho papiera, ktoré vložíme do zapekacích misiek, a na každý nalejeme trochu paradajkovej zmesy. Na ne rozdelíme čerstvé gnocchi a zalejeme zbylou paradajkovou omáčkou. Listy bazalky prekrájame, posypeme nimi gnocchi.
Syr nakrájame na tenšie kolieska, ktoré rozložíme navrch. Pokvapkáme olejom. Papier opatrne zabalíme, aby nemohla uniknúť para, a konce pevne stiahneme špagátom. Misky s balíčkami položíme na mriežku do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme asi 30 minút, potom balíčky opatrne otvoríme. Takto pripravené noky môžeme podávať ako ľahký obed alebo večeru.
Tip: Pozor pri otváraí. Počas pečenia v papieri sa akumuluje para.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1–3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a tolik mouky, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem