Paradajky nalejeme do misky, premiešame so šťavou, osolíme a opepríme. Vezmeme 4 obdĺžniky pečiaceho papiera, ktoré vložíme do zapekacích misiek, a na každý nalejeme trochu paradajkovej zmesy. Na ne rozdelíme čerstvé gnocchi a zalejeme zbylou paradajkovou omáčkou. Listy bazalky prekrájame, posypeme nimi gnocchi.
Syr nakrájame na tenšie kolieska, ktoré rozložíme navrch. Pokvapkáme olejom. Papier opatrne zabalíme, aby nemohla uniknúť para, a konce pevne stiahneme špagátom. Misky s balíčkami položíme na mriežku do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme asi 30 minút, potom balíčky opatrne otvoríme. Takto pripravené noky môžeme podávať ako ľahký obed alebo večeru.
Tip: Pozor pri otváraí. Počas pečenia v papieri sa akumuluje para.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1–3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a tolik mouky, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu