Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme bujón, nakrájenou mrkev a celer (můžeme předem lehce osmahnout na másle). Necháme povařit, až je zelenina měkká.
Poté vlijeme mléko nebo smetanu, přidáme na kousky rozkrájené filé, na kolečka nakrájený pórek a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
Je možné udělat i ze zbytku pečeného filé. Kdo chce, může nakonec přihodit hrst krevet.
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou