Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme bujón, nakrájenou mrkev a celer (můžeme předem lehce osmahnout na másle). Necháme povařit, až je zelenina měkká.
Poté vlijeme mléko nebo smetanu, přidáme na kousky rozkrájené filé, na kolečka nakrájený pórek a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
Je možné udělat i ze zbytku pečeného filé. Kdo chce, může nakonec přihodit hrst krevet.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.