Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) – nejlépe na noc. Potom smícháme všechny suroviny a v této směsi pečlivě obalíme okapané nožky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice