Na pánvi rozpálíme olivový olej a dáme mraženou zeleninu. Mezitím v misce zalijeme instantní nudle – trvají asi tři minutky. Když zelenina trochu povolí, posypeme kořením – grilovaná zelenina a kari, pepř, sůl a vložíme scezené nudle. Chvíli smažíme, když se začnou nudle chytat, zalijeme trochou sojové omáčky a přisypeme kešu.
Je to rychlý studentský obídek, ale výborně nasytí a je moc chutný. Vzniklo jako nouzovka. Pro případné masožravce je možné před zeleninou osmažit kuřecí prsíčka. Pro případné vegetariány je možné přidat uzené či přírodní tofu.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát