Na pánvi rozpálíme olivový olej a dáme mraženou zeleninu. Mezitím v misce zalijeme instantní nudle – trvají asi tři minutky. Když zelenina trochu povolí, posypeme kořením – grilovaná zelenina a kari, pepř, sůl a vložíme scezené nudle. Chvíli smažíme, když se začnou nudle chytat, zalijeme trochou sojové omáčky a přisypeme kešu.
Je to rychlý studentský obídek, ale výborně nasytí a je moc chutný. Vzniklo jako nouzovka. Pro případné masožravce je možné před zeleninou osmažit kuřecí prsíčka. Pro případné vegetariány je možné přidat uzené či přírodní tofu.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky