Kari zamícháme s jedním vejcem a pomalu přidáváme další ingredience, vyjma oříšků a nudlí.
Nudle uvaříme podle návodu, přelijeme studenou vodou a necháme vychladnout, aby se s nimi dalo pracovat.
Pak je nejlépe rukama promícháme se směsí a buráky a uděláme z nich asi 3 cm vysokou placku. Z té vykrajujeme kulatým vykrajovátkem (průměr sklenice od hořčice) malé placičky, které smažíme do růžova na oleji.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany