Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Rozinky namočíme v troše vody. K žloutkům přidáme 4 lžíce cukru, vanilkový cukr, špetku skořice a ušleháme do pěny. Po troškách přidáváme tvaroh. Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupaná jablka rozdělíme na čtvrtky, vykrájíme jádřince a nakrájíme je na plátky. Jablka, rozinky vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do nudlí. Vymazanou formu naplníme touto směsí a poklademe vločkami másla. V troubě zapékáme asi 40 minut.
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s rozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami