Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Rozinky namočíme v troše vody. K žloutkům přidáme 4 lžíce cukru, vanilkový cukr, špetku skořice a ušleháme do pěny. Po troškách přidáváme tvaroh. Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupaná jablka rozdělíme na čtvrtky, vykrájíme jádřince a nakrájíme je na plátky. Jablka, rozinky vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do nudlí. Vymazanou formu naplníme touto směsí a poklademe vločkami másla. V troubě zapékáme asi 40 minut.
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s rozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku