Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a scedíme. Rozinky namočíme v troše vody. K žloutkům přidáme 4 lžíce cukru, vanilkový cukr, špetku skořice a ušleháme do pěny. Po troškách přidáváme tvaroh. Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupaná jablka rozdělíme na čtvrtky, vykrájíme jádřince a nakrájíme je na plátky. Jablka, rozinky vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do nudlí. Vymazanou formu naplníme touto směsí a poklademe vločkami másla. V troubě zapékáme asi 40 minut.
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s rozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami) a…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké