Prohněteme mouku, cukr, vanilkový cukr, vejce, máslo a vypracujeme tužší těsto. Zabalíme do fólie a necháme tak hodinu v ledničce odpočinout. Orestujeme (nasucho) lískové oříšky. Z těsta vyválíme asi 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka o průměru 4–5 cm. Uvnitř každého kolečka vykrojíme kolečka o polovičním průměru. Věnečky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 8–10 minut.
Rozpustíme v horké vodní lázni nugát a vždy dva věnečky k sobě přilepíme. Zbylým nugátem kolečka potřeme i na povrchu. Naklademe oříšky a necháme věnečky asi 3 hodiny stát. Rozpustíme polevy. Do tmavé polevy věnečky ponoříme a potom je bílou polevou ozdobíme (proužky, čtverečky apod.).
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy