Do mísy s moukou a kváskem přidáme ostatní přísady, vypracujeme hladké těsto a necháme 20 minut odpočinout. Pak ho rozdělíme na kusy (podle toho, jak velká kola z nich chceme vyválet), každé kolo potřeme nutelou. Nakrájíme na osminky (trojúhelníčky), smotáme je v rohlíčky, potřeme rozehřátým máslem a ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova. Po vytažení z trouby znovu potřeme máslem. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo přemáznout rumovou polevou.
Další vyzkoušenou variantou byl rybízový džem posypaný mletými ořechy a strouhanou čokoládou, jablečná povidla, švestková povidla posypaná mletým mákem a ořechy... rohlíčky se prostě dají plnit vším možným.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví