Do mísy s moukou a kváskem přidáme ostatní přísady, vypracujeme hladké těsto a necháme 20 minut odpočinout. Pak ho rozdělíme na kusy (podle toho, jak velká kola z nich chceme vyválet), každé kolo potřeme nutelou. Nakrájíme na osminky (trojúhelníčky), smotáme je v rohlíčky, potřeme rozehřátým máslem a ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova. Po vytažení z trouby znovu potřeme máslem. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo přemáznout rumovou polevou.
Další vyzkoušenou variantou byl rybízový džem posypaný mletými ořechy a strouhanou čokoládou, jablečná povidla, švestková povidla posypaná mletým mákem a ořechy... rohlíčky se prostě dají plnit vším možným.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem