Do mísy s moukou a kváskem přidáme ostatní přísady, vypracujeme hladké těsto a necháme 20 minut odpočinout. Pak ho rozdělíme na kusy (podle toho, jak velká kola z nich chceme vyválet), každé kolo potřeme nutelou. Nakrájíme na osminky (trojúhelníčky), smotáme je v rohlíčky, potřeme rozehřátým máslem a ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova. Po vytažení z trouby znovu potřeme máslem. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo přemáznout rumovou polevou.
Další vyzkoušenou variantou byl rybízový džem posypaný mletými ořechy a strouhanou čokoládou, jablečná povidla, švestková povidla posypaná mletým mákem a ořechy... rohlíčky se prostě dají plnit vším možným.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem