Do mísy s moukou a kváskem přidáme ostatní přísady, vypracujeme hladké těsto a necháme 20 minut odpočinout. Pak ho rozdělíme na kusy (podle toho, jak velká kola z nich chceme vyválet), každé kolo potřeme nutelou. Nakrájíme na osminky (trojúhelníčky), smotáme je v rohlíčky, potřeme rozehřátým máslem a ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova. Po vytažení z trouby znovu potřeme máslem. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo přemáznout rumovou polevou.
Další vyzkoušenou variantou byl rybízový džem posypaný mletými ořechy a strouhanou čokoládou, jablečná povidla, švestková povidla posypaná mletým mákem a ořechy... rohlíčky se prostě dají plnit vším možným.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské