Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu.
Na pekárně navolíme program TĚSTO.
Pokud nebudeme používat pekárnu, tak se nejdříve nechá vzejít kvásek a pak přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
Pak těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 16 dílů. Z každého dílu vyválíme dva stejně dlouhé válečky a upleteme housku. Na plechu necháme cca 15 minut dokynout.
Potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí, kmínem, mákem dle chuti.
Pečeme při 180 stupních asi 30 minut (záleží, jak peče trouba).
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy