Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu.
Na pekárně navolíme program TĚSTO.
Pokud nebudeme používat pekárnu, tak se nejdříve nechá vzejít kvásek a pak přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
Pak těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 16 dílů. Z každého dílu vyválíme dva stejně dlouhé válečky a upleteme housku. Na plechu necháme cca 15 minut dokynout.
Potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí, kmínem, mákem dle chuti.
Pečeme při 180 stupních asi 30 minut (záleží, jak peče trouba).
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari