Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu.
Na pekárně navolíme program TĚSTO.
Pokud nebudeme používat pekárnu, tak se nejdříve nechá vzejít kvásek a pak přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
Pak těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 16 dílů. Z každého dílu vyválíme dva stejně dlouhé válečky a upleteme housku. Na plechu necháme cca 15 minut dokynout.
Potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí, kmínem, mákem dle chuti.
Pečeme při 180 stupních asi 30 minut (záleží, jak peče trouba).
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce