Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu.
Na pekárně navolíme program TĚSTO.
Pokud nebudeme používat pekárnu, tak se nejdříve nechá vzejít kvásek a pak přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
Pak těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na 16 dílů. Z každého dílu vyválíme dva stejně dlouhé válečky a upleteme housku. Na plechu necháme cca 15 minut dokynout.
Potřeme vajíčkem a posypeme hrubou solí, kmínem, mákem dle chuti.
Pečeme při 180 stupních asi 30 minut (záleží, jak peče trouba).
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou