červená paprika
čerstvá nebo sterilovaná – pár proužků
sůl
1
plátek
plátkový sýr
1
ks
vařená vejce
oloupat, rozpůlit
1
lžíce
majonéza
vrchovatá lžíce, nebo tatarka
1
lžíce
lák z okurek
salám
měkký i tvrdý – na plátky krájený
2
lžíce
salát
bramborový, vlašský, pochoutkový apod.
1
lžička
hořčice
1
ks
nakládané okurky
nebo plátky čerstvé
Postup přípravy receptu
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme hromádku ze salátu, na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem salátu pak začneme aranžovat ostatní suroviny tak, aby konečný výsledek byl nejen chutný, ale i oku lahodící.
Zdobit můžeme prakticky čímkoliv, co najdeme v lednici, od uzenin, přes zeleninu – dokonce i rybičky jsou výborné. Salámy a sýr točíme do vějířků, ruliček. Zeleninu pokrájíme na plátky a vějířky. Nakonec si z majonézy, hořčice, špetky soli a láku umícháme dip, kterým vejce uprostřed talíře přelijeme.
Podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepším podkladem pod vejce je bramborový salát, který svou chutí neruší.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou…
více o Tvarohový koláč s rebarborou
Na pánvici dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Na pánvici zatím rozkrájíme na půl (na délku) párky, ale…
více o Srdce z párku plněné vejcem