červená paprika
čerstvá nebo sterilovaná – pár proužků
sůl
1
plátek
plátkový sýr
1
ks
vařená vejce
oloupat, rozpůlit
1
lžíce
majonéza
vrchovatá lžíce, nebo tatarka
1
lžíce
lák z okurek
salám
měkký i tvrdý – na plátky krájený
2
lžíce
salát
bramborový, vlašský, pochoutkový apod.
1
lžička
hořčice
1
ks
nakládané okurky
nebo plátky čerstvé
Postup přípravy receptu
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme hromádku ze salátu, na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem salátu pak začneme aranžovat ostatní suroviny tak, aby konečný výsledek byl nejen chutný, ale i oku lahodící.
Zdobit můžeme prakticky čímkoliv, co najdeme v lednici, od uzenin, přes zeleninu – dokonce i rybičky jsou výborné. Salámy a sýr točíme do vějířků, ruliček. Zeleninu pokrájíme na plátky a vějířky. Nakonec si z majonézy, hořčice, špetky soli a láku umícháme dip, kterým vejce uprostřed talíře přelijeme.
Podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepším podkladem pod vejce je bramborový salát, který svou chutí neruší.
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s…
více o Jednoduchá krabí pomazánka
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka