červená paprika
čerstvá nebo sterilovaná – pár proužků
sůl
1
plátek
plátkový sýr
1
ks
vařená vejce
oloupat, rozpůlit
1
lžíce
majonéza
vrchovatá lžíce, nebo tatarka
1
lžíce
lák z okurek
salám
měkký i tvrdý – na plátky krájený
2
lžíce
salát
bramborový, vlašský, pochoutkový apod.
1
lžička
hořčice
1
ks
nakládané okurky
nebo plátky čerstvé
Postup přípravy receptu
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme hromádku ze salátu, na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem salátu pak začneme aranžovat ostatní suroviny tak, aby konečný výsledek byl nejen chutný, ale i oku lahodící.
Zdobit můžeme prakticky čímkoliv, co najdeme v lednici, od uzenin, přes zeleninu – dokonce i rybičky jsou výborné. Salámy a sýr točíme do vějířků, ruliček. Zeleninu pokrájíme na plátky a vějířky. Nakonec si z majonézy, hořčice, špetky soli a láku umícháme dip, kterým vejce uprostřed talíře přelijeme.
Podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepším podkladem pod vejce je bramborový salát, který svou chutí neruší.
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky