červená paprika
čerstvá nebo sterilovaná – pár proužků
sůl
1
plátek
plátkový sýr
1
ks
vařená vejce
oloupat, rozpůlit
1
lžíce
majonéza
vrchovatá lžíce, nebo tatarka
1
lžíce
lák z okurek
salám
měkký i tvrdý – na plátky krájený
2
lžíce
salát
bramborový, vlašský, pochoutkový apod.
1
lžička
hořčice
1
ks
nakládané okurky
nebo plátky čerstvé
Postup přípravy receptu
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme hromádku ze salátu, na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem salátu pak začneme aranžovat ostatní suroviny tak, aby konečný výsledek byl nejen chutný, ale i oku lahodící.
Zdobit můžeme prakticky čímkoliv, co najdeme v lednici, od uzenin, přes zeleninu – dokonce i rybičky jsou výborné. Salámy a sýr točíme do vějířků, ruliček. Zeleninu pokrájíme na plátky a vějířky. Nakonec si z majonézy, hořčice, špetky soli a láku umícháme dip, kterým vejce uprostřed talíře přelijeme.
Podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepším podkladem pod vejce je bramborový salát, který svou chutí neruší.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem