Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme a směsí naplníme koláčovou formu vymazanou máslem, uhladíme. Na směs nakapeme horčici a kečup (nemícháme!). Potom naskládáme slabé plátky uzeniny. Na uzeninu dáme sterilovanou zeleninu dle vlastní chuti, kterou zasypeme sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme zapéct. Až nám sýr zrůžoví, máme hotovo!
Podáváme ihned se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
Pokud budeme chtít dělat na velký plech, budeme potřebovat cca 8-10 starších rohlíků.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem