Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme a směsí naplníme koláčovou formu vymazanou máslem, uhladíme. Na směs nakapeme horčici a kečup (nemícháme!). Potom naskládáme slabé plátky uzeniny. Na uzeninu dáme sterilovanou zeleninu dle vlastní chuti, kterou zasypeme sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme zapéct. Až nám sýr zrůžoví, máme hotovo!
Podáváme ihned se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
Pokud budeme chtít dělat na velký plech, budeme potřebovat cca 8-10 starších rohlíků.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak