1. varianta: Do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme smažit na pánev. Pak je dáme na pekáček, posypeme cibulí, na plátky nakrájenou klobásou a zalijeme smetanou. Dáme zapéct do trouby. Kdo chce, může přidat na cibuli ještě na plátky pokrájené žampiony.
2. varianta: Játra nakrájíme šikmo na plátky, obalíme ve strouhance. Do vajec na obalení přidáme vegetu. Strouhankou obalená játra namočíme ve vejcích a dáme na rozpálený olej smažit. Pak je postup stejný jak u první varianty.
Obě varianty pečeme v troubě asi 35–40 minut podle druhu trouby.
Kdo chce, může místo smetany dát Tatru mléko, je hutnější.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu