1. varianta: Do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme smažit na pánev. Pak je dáme na pekáček, posypeme cibulí, na plátky nakrájenou klobásou a zalijeme smetanou. Dáme zapéct do trouby. Kdo chce, může přidat na cibuli ještě na plátky pokrájené žampiony.
2. varianta: Játra nakrájíme šikmo na plátky, obalíme ve strouhance. Do vajec na obalení přidáme vegetu. Strouhankou obalená játra namočíme ve vejcích a dáme na rozpálený olej smažit. Pak je postup stejný jak u první varianty.
Obě varianty pečeme v troubě asi 35–40 minut podle druhu trouby.
Kdo chce, může místo smetany dát Tatru mléko, je hutnější.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty