1. varianta: Do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme smažit na pánev. Pak je dáme na pekáček, posypeme cibulí, na plátky nakrájenou klobásou a zalijeme smetanou. Dáme zapéct do trouby. Kdo chce, může přidat na cibuli ještě na plátky pokrájené žampiony.
2. varianta: Játra nakrájíme šikmo na plátky, obalíme ve strouhance. Do vajec na obalení přidáme vegetu. Strouhankou obalená játra namočíme ve vejcích a dáme na rozpálený olej smažit. Pak je postup stejný jak u první varianty.
Obě varianty pečeme v troubě asi 35–40 minut podle druhu trouby.
Kdo chce, může místo smetany dát Tatru mléko, je hutnější.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku