1. varianta: Do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme smažit na pánev. Pak je dáme na pekáček, posypeme cibulí, na plátky nakrájenou klobásou a zalijeme smetanou. Dáme zapéct do trouby. Kdo chce, může přidat na cibuli ještě na plátky pokrájené žampiony.
2. varianta: Játra nakrájíme šikmo na plátky, obalíme ve strouhance. Do vajec na obalení přidáme vegetu. Strouhankou obalená játra namočíme ve vejcích a dáme na rozpálený olej smažit. Pak je postup stejný jak u první varianty.
Obě varianty pečeme v troubě asi 35–40 minut podle druhu trouby.
Kdo chce, může místo smetany dát Tatru mléko, je hutnější.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka