Obrácené mleté řízečky

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na pokladení
    • 2
      ks cibule
    • 500
      ml smetana 250–500
    • 2
      ks klobása telecí, 2 nožičky
  • První varianta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce do masa
    • mléko
    • strouhanka
    • 600
      g vepřový bůček od pupku – mletý libový
    • 1
      lžička gyros
    • olej
  • Na obalení
    • 3
      ks vejce 2–3
    • strouhanka
  • Druhá varianta
    • vegeta
    • 750
      g vepřová játra

Postup přípravy receptu

  • 1. varianta: Do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme smažit na pánev. Pak je dáme na pekáček, posypeme cibulí, na plátky nakrájenou klobásou a zalijeme smetanou. Dáme zapéct do trouby. Kdo chce, může přidat na cibuli ještě na plátky pokrájené žampiony.
  • 2. varianta: Játra nakrájíme šikmo na plátky, obalíme ve strouhance. Do vajec na obalení přidáme vegetu. Strouhankou obalená játra namočíme ve vejcích a dáme na rozpálený olej smažit. Pak je postup stejný jak u první varianty.
  • Obě varianty pečeme v troubě asi 35–40 minut podle druhu trouby.
  • Kdo chce, může místo smetany dát Tatru mléko, je hutnější.
Zařazení: Maso Mleté Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: