1. varianta: Do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme smažit na pánev. Pak je dáme na pekáček, posypeme cibulí, na plátky nakrájenou klobásou a zalijeme smetanou. Dáme zapéct do trouby. Kdo chce, může přidat na cibuli ještě na plátky pokrájené žampiony.
2. varianta: Játra nakrájíme šikmo na plátky, obalíme ve strouhance. Do vajec na obalení přidáme vegetu. Strouhankou obalená játra namočíme ve vejcích a dáme na rozpálený olej smažit. Pak je postup stejný jak u první varianty.
Obě varianty pečeme v troubě asi 35–40 minut podle druhu trouby.
Kdo chce, může místo smetany dát Tatru mléko, je hutnější.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort