Řízky nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (lehce), v rozšlehaných vajíčkách, znovu ve strouhance a na závěr opět ve vajíčkách (vrstvička je silnější a chutnější). Takto obalené řízky opečeme na pánvi z obou stran a přendáme do zapékací misky. Připravíme si omáčku. Rozmícháme kečup podle chuti s plnotučnou hořčicí, cca na půl hrnku kečupu 2–3 lžíce hořčice. Na zjemnění chuti můžeme přidat smetanu na vaření nebo trochu mléka, stačí i voda, aby nebyla omáčka příliš hustá. Zalijeme řízky a necháme přibližně 30 minut zapéct při teplotě 180–200 °C.
Jako vynikající příloha jsou vařené brambory opečené na pánvi s cibulkou a nasekanými bylinkami (bazalka, oregano, tymián, saturejka nebo jakékoliv jiné).
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika