Řízky nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (lehce), v rozšlehaných vajíčkách, znovu ve strouhance a na závěr opět ve vajíčkách (vrstvička je silnější a chutnější). Takto obalené řízky opečeme na pánvi z obou stran a přendáme do zapékací misky. Připravíme si omáčku. Rozmícháme kečup podle chuti s plnotučnou hořčicí, cca na půl hrnku kečupu 2–3 lžíce hořčice. Na zjemnění chuti můžeme přidat smetanu na vaření nebo trochu mléka, stačí i voda, aby nebyla omáčka příliš hustá. Zalijeme řízky a necháme přibližně 30 minut zapéct při teplotě 180–200 °C.
Jako vynikající příloha jsou vařené brambory opečené na pánvi s cibulkou a nasekanými bylinkami (bazalka, oregano, tymián, saturejka nebo jakékoliv jiné).
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa