Řízky nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (lehce), v rozšlehaných vajíčkách, znovu ve strouhance a na závěr opět ve vajíčkách (vrstvička je silnější a chutnější). Takto obalené řízky opečeme na pánvi z obou stran a přendáme do zapékací misky. Připravíme si omáčku. Rozmícháme kečup podle chuti s plnotučnou hořčicí, cca na půl hrnku kečupu 2–3 lžíce hořčice. Na zjemnění chuti můžeme přidat smetanu na vaření nebo trochu mléka, stačí i voda, aby nebyla omáčka příliš hustá. Zalijeme řízky a necháme přibližně 30 minut zapéct při teplotě 180–200 °C.
Jako vynikající příloha jsou vařené brambory opečené na pánvi s cibulkou a nasekanými bylinkami (bazalka, oregano, tymián, saturejka nebo jakékoliv jiné).
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi