Řízky nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (lehce), v rozšlehaných vajíčkách, znovu ve strouhance a na závěr opět ve vajíčkách (vrstvička je silnější a chutnější). Takto obalené řízky opečeme na pánvi z obou stran a přendáme do zapékací misky. Připravíme si omáčku. Rozmícháme kečup podle chuti s plnotučnou hořčicí, cca na půl hrnku kečupu 2–3 lžíce hořčice. Na zjemnění chuti můžeme přidat smetanu na vaření nebo trochu mléka, stačí i voda, aby nebyla omáčka příliš hustá. Zalijeme řízky a necháme přibližně 30 minut zapéct při teplotě 180–200 °C.
Jako vynikající příloha jsou vařené brambory opečené na pánvi s cibulkou a nasekanými bylinkami (bazalka, oregano, tymián, saturejka nebo jakékoliv jiné).
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky