Řízky nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (lehce), v rozšlehaných vajíčkách, znovu ve strouhance a na závěr opět ve vajíčkách (vrstvička je silnější a chutnější). Takto obalené řízky opečeme na pánvi z obou stran a přendáme do zapékací misky. Připravíme si omáčku. Rozmícháme kečup podle chuti s plnotučnou hořčicí, cca na půl hrnku kečupu 2–3 lžíce hořčice. Na zjemnění chuti můžeme přidat smetanu na vaření nebo trochu mléka, stačí i voda, aby nebyla omáčka příliš hustá. Zalijeme řízky a necháme přibližně 30 minut zapéct při teplotě 180–200 °C.
Jako vynikající příloha jsou vařené brambory opečené na pánvi s cibulkou a nasekanými bylinkami (bazalka, oregano, tymián, saturejka nebo jakékoliv jiné).
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev dorůžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka