Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou. Nakrájíme a oloupeme jablka, vyložíme jimi dno formy, posypeme skořicí a rozinkami. Na jablka nalijeme těsto a zvolna upečeme.
Po částečném vychladnutí vyklopíme z formy, jablka zůstanou na povrchu. Posypeme vanilkovým cukrem a po vychladnutí krájíme. Podáváme se šlehačkou.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové