Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou. Nakrájíme a oloupeme jablka, vyložíme jimi dno formy, posypeme skořicí a rozinkami. Na jablka nalijeme těsto a zvolna upečeme.
Po částečném vychladnutí vyklopíme z formy, jablka zůstanou na povrchu. Posypeme vanilkovým cukrem a po vychladnutí krájíme. Podáváme se šlehačkou.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta