Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla. Pekáček nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem, který pomažeme máslem a pocukrujeme. Na papír naskládáme jablka. Z másla, moučkového a vanilkového cukru ušleháme pěnu, do které potom přidáme žloutky a šleháme znovu. Z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přimícháváme smetanu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto položíme na jablka a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout a poté překlopíme na talíř. Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo šlehačkou. Místo jablek můžeme použít i hrušky, broskve nebo ananas.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem