Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla. Pekáček nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem, který pomažeme máslem a pocukrujeme. Na papír naskládáme jablka. Z másla, moučkového a vanilkového cukru ušleháme pěnu, do které potom přidáme žloutky a šleháme znovu. Z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přimícháváme smetanu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto položíme na jablka a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout a poté překlopíme na talíř. Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo šlehačkou. Místo jablek můžeme použít i hrušky, broskve nebo ananas.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků