Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla. Pekáček nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem, který pomažeme máslem a pocukrujeme. Na papír naskládáme jablka. Z másla, moučkového a vanilkového cukru ušleháme pěnu, do které potom přidáme žloutky a šleháme znovu. Z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přimícháváme smetanu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto položíme na jablka a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout a poté překlopíme na talíř. Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo šlehačkou. Místo jablek můžeme použít i hrušky, broskve nebo ananas.
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka