Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla. Pekáček nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem, který pomažeme máslem a pocukrujeme. Na papír naskládáme jablka. Z másla, moučkového a vanilkového cukru ušleháme pěnu, do které potom přidáme žloutky a šleháme znovu. Z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přimícháváme smetanu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto položíme na jablka a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout a poté překlopíme na talíř. Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo šlehačkou. Místo jablek můžeme použít i hrušky, broskve nebo ananas.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta