Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla. Pekáček nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem, který pomažeme máslem a pocukrujeme. Na papír naskládáme jablka. Z másla, moučkového a vanilkového cukru ušleháme pěnu, do které potom přidáme žloutky a šleháme znovu. Z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přimícháváme smetanu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Těsto položíme na jablka a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout a poté překlopíme na talíř. Můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo šlehačkou. Místo jablek můžeme použít i hrušky, broskve nebo ananas.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Oloupané cukety nastrouháme na pekáč. Přidáme nové koření, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme smetanou…
více o Cuketová omáčka s kuřetem
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky