Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi přidáme 1/3 piškotového těsta.
Jablka podusíme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nemusíme ho mazat). Na jablka rozetřeme makové těsto a na něj rozetřeme zbylé těsto.
Pečeme při 170 °C. Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme, opatrně odstraníme papír a jablka polijeme čokoládovou polevou.
Vypadá to trochu pracně, ale je to velmi chutný a vydatný koláč.
Pro hospodyňky, které se bojí cukru: patřím také mezi ně, nelekněte se toho množství, je to chuťově vyvážené.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem