Obrácený makový jablečník

3.65

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      dl voda
    • 6
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 450
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      ks čokoláda
    • papír na pečení
    • 1
      kg jablka

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi přidáme 1/3 piškotového těsta.
  • Jablka podusíme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nemusíme ho mazat). Na jablka rozetřeme makové těsto a na něj rozetřeme zbylé těsto.
  • Pečeme při 170 °C. Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme, opatrně odstraníme papír a jablka polijeme čokoládovou polevou.
  • Vypadá to trochu pracně, ale je to velmi chutný a vydatný koláč.
  • Pro hospodyňky, které se bojí cukru: patřím také mezi ně, nelekněte se toho množství, je to chuťově vyvážené.
Zařazení: Koláče Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.